TRABZON / AKÇAABAT - Derecik Anadolu Lisesi

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109.yılı münasebetiyle hazırladığımız programda duygu dolu anlar yaşadık. Bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi saygıylave minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte 'Hoşgeldin Ramazan' etkinliği hazırladık. Emeği geçen herkese teşekkür eder; tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı ramazanlar dileriz.

Ock

İlçe jandarma ekibimiz okulumuzda tanıtım ve bilgilendirme konferansı düzenledi. Öğrencilerimize jandarma olabilmek için gerekli şartlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi vererek meslekle ilgili tecrübelerini paylaştılar. Öğrencilerimiz konferansı ilgiyle takip etti. Ekibimize bu faydalı sunumları için teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tüm öğrencilerimize yönelik konferans düzenlendi. İçerikte boğulmalara karşı önlemler, dip akıntısı, güvenli yüzmek için yapılması gerekenler gibi konulardan bahsedildi. Öğrencilerimiz için oldukça faydalı olan bu program için Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz 11-A sınıfı öğrencileriyle "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Divan-ı Lügati't Türk'e dikkat çekmek amacıyla pano çalışması yaptık. Çalışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda tüm sınıf kademelerine yönelik YKS sistemi hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. Amacımız öğrencilerimizin 9.sınıftan itibaren sınav sistemini tanıması ve bu bilinçle hareket etmesini sağlamaktır. Bu yüzden toplantılarımızı 9'dan 12'ye tüm kademelerde gerçekleştiriyoruz. Okul rehber öğretmenimiz Fatih ALBAYRAK'a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

İŞKUR tarafından okulumuzda meslek tanıtım konferansı gerçekleştirildi. Bu kapsamda meslek edinme yolları, bir mesleğin gerektirdiği beceriler, işveren talepleri, günümüzün yeni meslekleri ve geleceğin meslekleri konularıında bilgilendirme yapıldı. Değerli katkıları için Ali Beye okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Okul sporları kapsamında Trabzon genelinde düzenlenen masa tenisi turnuvasına katıldık. Yarışmacı öğrencilerimizi hazırlayan ve rehberlik yapan Beden Eğitimi Öğretmenimize, yarışmaya katılıp okulumuzu temsil eden öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

ÇEDES projesi kapsamında, Akçaabat Atatürk Parkında paydaş okullarla beraber Filistin'e yardım kermesi düzenlendi. Biz de Derecik Anadolu Lisesi olarak kermese katkıda bulunduk. Desteğini esirgemeyen bütün yardımsever insanlarımıza teşekkür ederiz.

Ara

“Trabzon Üniversite Tanıtım Günleri” etkinliği kapsamında, 12. Sınıf öğrencilerimizle, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne konuk olduk. Öğrencilerimizin Kariyer Planlama Süreçleri ve YKS hazırlık aşamasında nelerle karşılaşacakları konusunda etkili bir seminer dinledik. Farklı bölümlerden üniversite öğrencilerinin tecrübelerinin yer aldığı söyleşilerle de vizyon kazandık. Emeği geçen üniversite temsilcileri ile okul müdürümüz Sayın Arif Sami ÖzKURT ve rehber öğretmenimiz Sayın Fatih ALBAYRAK’a teşekkür ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Dilimizin Zenginlikleri' projesi kapsamında Edebiyat öğretmenimiz 10 ve 11.sınıf öğrencilerimizle 'Bilen Oturur' etkinliği düzenledi. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin dil hazinelerini geliştirmek amacıyla 10 ve 11. sınıf öğrencilerimizle eş anlamlı kelimeler panoları hazırladık. Çalışmamıza katılıp katkı sağlayan öğrencilerimize ve Edebiyat Öğretmenimiz Ayşe Hanıma teşekkür ediyoruz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günümüzü kutladık. Öğretmenler günü münasebetiyle okulumuzda hazırlanan programı organize eden Sevda Hanıma ve program ekibinde yer alan öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından 'Trafikte Güvenlik' konulu konferans düzenlendi. Ekiplerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete irtihal edişinin 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Anma programımızın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.